donderdag 25 mei 2023

Filmavond: Shadowlands

Datum: 
 donderdag 25 mei 2023
Tijdstip: 
 19:30 uur
Locatie: 
 Salem


Afbeelding uit de film Shadowlands over C.S. Lewis

We bekijken op deze donderdagavond de film Shadowlands (1993) over het leven van de Engelse schrijver en (leken)theoloog C.S. Lewis.

Hij was met name tijdens de Tweede Wereldoorlog een geliefd spreker op de BBC-radio. Hij legde dan op een duidelijke en begrijpelijke manier allerlei zaken van het christelijk geloof uit. Veel mensen hadden daar in die donkere dagen veel steun aan. Lewis was professor aan de universiteit van Oxford, maar na de oorlog hield hij ook veel lezingen voor iedereen die geïnteresseerd was. En hij schreef boeken, die onlangs allemaal opnieuw zijn uitgegeven. Misschien is wel het bekendste wat hij schreef De kronieken van Narnia, een zevendelig verhaal over kinderen in het magische land Narnia. In het boek legt de schrijver in feite de betekenis van het Evangelie aan kinderen uit.

Op latere leeftijd leerde Lewis een Amerikaanse dichteres kennen met wie hij, verstokte vrijgezel die hij tot dan toe was, trouwde. Het werd het begin van een bijzondere maar helaas kortdurende echt. Over die periode gaat de film Shadowlands.

Voor we de film gaan bekijken zal ds. Oosterdijk een korte inleiding geven. Weet u van harte welkom en neem familieleden, kennissen of buren mee. Salem is groot genoeg!

terug